logo

TOFVEL®

Hooijer Footwear Group is merkeigenaar van het fairtrade pantoffelmerk Tofvel.

Een koude winteravond, lekker op de bank met de openhaard aan en een wijntje of kop warme chocolademelk met slagroom erbij. Stel je daarbij heerlijk warme pantoffels voor die je het liefst niet meer uittrekt. Dit zijn Tofvels. Ze zitten heerlijk en houden de voeten warm, zonder dat ze klam gaan aanvoelen. Daarbij zijn ze ook nog eens heel duurzaam geproduceerd. Het merk heeft zich bewezen een verkooptopper te zijn en een favoriet van menig pantoffelliefhebber.

Fairtrade
Bij de productie van de sloffen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame materialen. De schapenwol wordt op authentieke wijze – en zonder gebruik van synthetische materialen en chemicaliën – verwerkt tot wolvilt die vervolgens weer wordt gevormd tot een uniek paar Tofvels. Ieder paar is voorzien van een verschillend tekentje; het is de geborduurde handtekening van de maker van het betreffende paar. Een kaartje met wat persoonlijke informatie wordt meegeleverd, zo weet de koper precies welke Nepalese maker zijn of haar Tofvels heeft gemaakt. De productie van Tofvel zorgt voor werkgelegenheid en een eerlijk inkomen voor de makers in Nepal.

Comfort
Ademend en temperatuur regulerend. De Tofvel bestaat uit één geheel, gemaakt van 100% natuurlijk wolvilt afkomstig van vrij grazende schapen. Het wolvilt houdt de voeten warm tijdens koude dagen, maar heeft een verkoelende werking tijdens warmere dagen. Voor optimale duurzaamheid en grip wordt de onderzijde afgewerkt met een kalfsleren of rubberen zool. Voor aangenaam loopcomfort is tussen de wollen schacht en zool een schokabsorberende laag aangebracht.

Collectie
Tofvel is er in een hoge en lage variant en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Beide modellen zijn er met een leren of rubberen loopzool. Tofvel’s zijn te koop bij diverse winkels in de Benelux en Duitsland, en uiteraard online in heel Europa.

Bezoek ook de website www.tofvel.com

Login B2B