Over de Hooijer groep

Hooijer Groep is importeur en distributeur van diverse schoenmerken voor de Nederlandse markt en van een paar merken tevens de Belgische markt. Daarnaast zijn wij voorraadhoudend distributeur van een Amerikaans sokkenmerk voor de gehele Europese Unie. De merken positioneren zich in het midden- en hoge segment, met een focus op comfort en outdoor. Elk merk heeft een geheel eigen DNA en USP’s.

Passie voor schoenen
Hooijer Groep is een familiebedrijf, begin deze eeuw ontstaan nadat Hilko Hooijer de voormalig importeur van Birkenstock heeft overgenomen. Inmiddels vertegenwoordigen we een tiental hoogwaardige, ijzersterke schoenmerken en weet de Hooijer Groep al sinds het begin een stabiele groei te realiseren. Dit is mogelijk gemaakt door een commerciële familie Hooijer met passie voor schoenen en een ruim 40-koppig team van agenten, accountmanagers en medewerkers die nauw samenwerken in verschillende vakgebieden als logistiek, marketing, ICT, inkoop en service.

De Hooijer Groep bezit zes eigen winkels op A-locaties in Utrecht, Den Haag, Groningen, Maastricht en Breda. Vijf mono brand stores van Birkenstock en een mono brand store van KEEN.

Full Service Footwear
Het hoofdkantoor en distributie- en voorraadcentrum zijn gevestigd op één locatie in Oldenzaal. Daarnaast is de Hooijer Groep vertegenwoordigd met vijf stijlvolle showrooms in het schoenen inkoopcentrum in Nieuwegein (C.A.S.T.) en twee showrooms in de Brusselse Trade Mart. Hier worden de nieuwste collecties van de merken gepresenteerd aan de detailhandel.

Om de winkelverkoop van onze klanten te stimuleren biedt de Hooijer Groep regelmatig marketingacties en wordt er professioneel POS-materiaal beschikbaar gesteld.

Via de B2B webshop hebben onze klanten de mogelijkheid om 24/7 orders te plaatsen middels een eigen inlog.