$overonsheader

Over de Hooijer groep

Hooijer Footwear Group is merkhouder, importeur en distributeur van diverse schoenmerken voor de Benelux en de gehele Europese Unie. De eigen merken verkopen we ook buiten de EU. Alle merken positioneren zich in het midden- en hoge segment. De merken zijn onder te verdelen in (high)fashion, comfort en outdoor. Uitgangspunt voor het merkportfolio is dat de merken elkaar versterken. In combinatie met het dienstenpakket biedt Hooijer Footwear Group een one-stop-shop en kan zich profileren als een full service footwear agency.

Full Service Footwear
Hooijer Footwear Group is een Nederlands familiebedrijf, centraal gevestigd in Oldenzaal, vlak aan de Duitse grens. Als full-service agency ontzorgen wij zowel fabrikanten als retailers op het gebied van marketing, verkoop en supplychain. Dat doen we met een professioneel en gedreven team van ruim 70 medewerkers. Onze afdelingen bestaan uit teams op het gebied van inkoop, marketing, IT, sales, financiën en logistiek. We zijn zeer dienstbaar en service gericht.

Het merkportfolio bestaat uit de merken Birkenstock, Heydude, Jan Jansen, Keen, Lilian, Lomer, Lazamani, Sockwell, Toni Pons, Tofvel, Uzurii en Volare. Om zowel de winkel- als ook online verkoop van onze klanten te stimuleren bieden we ondersteuning op het vlak van online- en offline marketing. Goed POS materiaal is daarbij een vaste basis voor een maximale presentatie instore. Voor een maximale aanwezigheid van de merken online is dat door inzet van goede content, branded websites en socialmedia.

Wij hebben een fraaie, moderne werkomgeving met een magazijn dat bestaat uit ruim 8.000 m2. Deze biedt ruimte aan de voorraad van 10 merken (750.000 paar). Onze logistieke afdeling werkt 7 dagen per week voor zowel dropshipment, B2B, alsook onze B2C leveringen. De serviceafdeling opereert in alle Europese talen, dat 5 dagen per week via mail, web en telefoon. 


Passie voor schoenen 
De passie bij de familie Hooijer voor schoenen is er met de paplepel ingegoten. Na diverse loopbannen bij verschillende grote retailers is Hilko Hooijer begin deze eeuw gestart met het distributieschap van oa Birkenstock, deze laatste is inmiddels uitgegroeid tot en heus fashionbrand met dito omzet. Dat de waarden van een familiebedrijf diep geworteld zijn is te merken aan de open en prettige cultuur binnen het bedrijf.


Eigen winkels
Hooijer Footwear Group bezit 6 eigen winkels op A-locaties in Utrecht, Den Haag, Groningen, Maastricht en Breda. Hier worden de merken Birkenstock, Keen, Lazamani en Tofvel vertegenwoordigd.