Nieuwe collectie
COMING SOON!

JAN JANSEN
MEESTER IN SCHOENONTWERP

Al meer dan 60 jaar is Jan Jansen (1941) een meester in kleurrijk, extravagant en grensverleggend schoenontwerp. Hij verwierf wereldfaam met zijn eigenzinnige werkwijze en technische constructies die de zwaartekracht uitdagen, zoals de 'zweefhak'.

Zijn schoenontwerpen combineren comfort en ambacht met innovatief design en een knipoog. Zijn werk wordt gezien als bron van inspiratie. Vanaf zomer 2022 is er een nieuwe Jan Jansen collectie verkrijgbaar in de winkels.

coming soonNIEUWE COLLECTIE SS'22


Naast een reguliere Jan Jansen collectie komt er ook een exclusieve lijn: Jan Jansen Linea Erotica. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste updates over de nieuwe collectie. Wat wij al wel kunnen verklappen is dat er een remake komt van één van Jan zijn bekendste ontwerpen: de Woody uit 1969.

coming soon
Meer informatie over de nieuwe collectie?
Neem contact op met Nancy Hilbrink
Nancy@hooijergroep.nl

  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4JAN'S MASTERPIECES OVER 60 JAAR

De afgelopen 60 jaar heeft Jan Jansen duizenden schoenen ontworpen, en dat doet hij gelukkig nog steeds want Jan denkt er niet over om met pensioen te gaan. Bekijk een greep uit Jan zijn archief en zijn indrukwekkende collectie.


BEZOEK DE TENTOONSTELLING

De tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design' is te zien in Museum Jan Amstelveen tot en met 24 oktober 2021. De tentoonstelling toont zes decennia aan iconisch werk van Jan, samen met het werk van Nederlandse designers.


WERKEN - De memoires van Jan Jansen

Jan Jansen viert in 2021 zijn tachtigste verjaardag. In de periode voorafgaand schreef Jan zelf zijn levensverhaal op. Het is een verhaal over succes, tegenslagen en zijn eindeloze passie voor schoenen. Het boek is geïllustreerd met archiefbeelden, krantenknipsels en ontwerpschetsen. Het boek is vormgegeven door Jan zijn jongste zoon: Lok Jansen. Verkrijgbaar in gelimiteerde oplage.