1
logo

BIRKENSTOCK®

Birkenstock is bekend om haar slippers en sandalen voorzien van gesp-sluitingen en het anatomisch gevormde, kurken voetbed. Ze hebben stuk voor stuk een kenmerkend en tijdloos ontwerp, waarbij er naar ieders smaak wel een model tussen zit met de ruime verscheidenheid aan modellen, kleuren en materialen. Birkenstocks zijn niet te missen in het straatbeeld en iedereen herkent wel één of meerdere modellen van dit traditionele Duitse merk. De ‘gezondheidssandalen’ worden in meer dan 100 landen verkocht en hebben wereldwijd een grote schare fans. Veel celebraties zijn er al mee gespot, waarmee ze een trendy imago hebben verworven.

Wie Birkenstock zegt, zegt comfort. Het voetbed – veelal van kurk – is gebaseerd op de afdruk van een gezonde voet in het zand. Het vormt de basis voor alle slippers, sandalen, schoenen, muilen en ander schoeisel van het merk. Het revolutionaire ontwerp, verkrijgbaar in een normale en smalle breedte, zorgt voor optimaal draagcomfort, een heerlijke demping en een hoge kwaliteit zoals van een authentiek Duits merk verwacht mag worden.

Of ze nu met de hand of met industriële methoden worden geproduceerd; alle BIRKENSTOCK-producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen in de schoenenindustrie waar ook ter wereld. Ze sluiten net zo weinig compromissen als dat ze doen voor het materiaalgebruik (kurk, natuurlatex, koper, messing, wolvilt en het beste leer). De grondstoffen zijn afkomstig van duurzame, natuurlijke hulpbronnen en waar mogelijk uit Europa.

Hooijer Footwear Group is exclusief distributeur voor Birkenstock voor Nederland.

Login B2B